Ген. Атанасов: Арестът на Нено Димов е разпореден от Бойко Борисов

09:51, 13 яну 20 / Политика 25 896 Topnovini
1

"Нено Димов напусна ДСБ, след това мина през други политически сили, бих казал, че той в някакъв смисъл е жертва на своя кариеризъм", обяви лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов по повод безпрецедентния арест на действащ министър – екоминистърът Нено Димов. Той влезе в кабинета „Борисв 3“ от квотата на ВМРО.

Плевнелиев: Нено Димов не е единственият отговорен

Ген. Атанасов е убеден, че премиерът Бойко Борисов е разпоредил ареста на Димов, а прокуратурата е действала на принципа „помогни на другарчето“. „Когато няма вода – ето ви зрелище. Това е с цел временно отпушване на общественото напрежение“, коментира лидерът на ДСБ.

Акцент на деня: Удавен в безводието

Според него жителите на Перник са станали жертва на двата вота, които се проведоха миналата година – избори за Европейски парламент и за местна власт. Проблемът е замитан, за да не повлияе на изборните резултати.

"В настоящото Народно събрание няма политическа воля за сваляне на това правителство. Страхът на Борисов е от обществено недоволство и протести, които могат да свалят кабинета. Затова е този рязък ход – хвърляме една жертва на хората“, каза още ген. Атанасов.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани