ДАНС и МВР проверяват 8 помпени станции в Пловдив

11:02, 13 яну 20 25 1483 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес се извършва съвместна проверка с Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС), Отдел "Охранителна полиция" в Пловдив и представители на ВиК на 8 помпени станции. Охранителни обследвания ще се извършат в 5 от тях на територията на Пловдив, а останалите три са на територията на Раковски, Асеновград и Храбрино, съобщиха от полицията.

Проверките са във връзка със зачестилите проблеми, свързани с ВиК дружествата в страната, и предвид, че подаването на питейна вода е дейност, свързана с националната сигурност. Съвместните проверки на ВиК дружествата в страната са по линия на контролната дейност на обекти, осъществяващи осигуряване на питейна вода.

ДАНС и МВР влязоха във ВиК - Пловдив

В Пловдив в хода на проверката е изискана информация и са получени отговори с приложения на документи от Басейнова дирекция “Източнобеломорски район” и Държавна агенция за метрологичен и технически надзор. По отношение на "ВиК"-Пловдив е изискана информация за дейността на самото дружество, собствеността, финансовото състояние и сключените договор. Извършени са проверки от различни органи и институции с функции за контрол.

Към момента е установено, че ВиК-Пловдив не стопанисва и поддържа язовири.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама