Осветиха операта в Сидни с ликовете на пожарникари от Австралия

17:20, 13 яну 20 / Любопитно 25 2411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Десетки кадри с пожарникари, които се борят с огнената стихия в Австралия, бяха прожектирани върху фасадата на операта в Сидни. Надписът на един от тях – „Благодарим, пожарникари“, трогна стотици минувачи.

Queen ще участват в благотворителен концерт за Австралия

„Така показваме колективната си подкрепа за всички, засегнати от опустошителните пожари, и изразяваме най-дълбоката си благодарност към спешните служби и доброволците за невероятните им усилия и кураж“, сподели изпълнителният директор на Операта Луис Херън, съобщава Нова телевизия. 

Пожарникар загина в неделя в югоизточния щат Виктория, с което броят на загубилите живота си от септември до сега достигна 27 души. Огнеборецът, който има над 40 години опит, загина по време на акция за потушаване на пожар в района Омео.

Миналата седмица 100 американски огнеборци пристигнаха в Австралия, за да помогнат за справяне със стихията. При кацането им на международното летище в Сидни, те бяха посрещнати с бурни аплодисменти от пътниците чакащи полетите си.

Предлагат коалите от Австралия да бъдат заселени в Нова Зеландия

Преди дни пожарникарите от щата Нов Южен Уелс публикуваха видео, в което се вижда как камионът им буквално се озовава в средата на стихията, след като дърво пада върху него. В същата нощ живота си губят двама пожарникари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама