Ревизоро сяда в стола на Нено Димов

11:10, 14 яну 20 / Политика 25 2546 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Депутатът от ВМРО Емил Димитров - Ревизоро ще бъде новият министър на околната среда и водите. Това стана ясно след Коалиционен съвет на ГЕРБ и "Обединени патриоти" при премиера Бойко Борисов, предаде репорер на ТОПНОВИНИ. 

Ревизоро ще седне в стола на подалия оставка миналия петък Нено Димов, който е от квотата на ВМРО в правителството и логично наследникът му отново да е от партията на Красимир Каракачанов. Това е деветата рокада в кабинета "Борисов 3". Най-вероятно тя ще бъде гласувана в Народното събрание още на утрешното заседание.

Нено Димов бе задържан след спецакция на МВР и ДАНС заради водната криза в Перник. Така той стана първия задържан действащ министър у нас. Повдигнато му е обвинение за умишлена безстопанственост. Според прокуратурата като екоминистър Нено Димов е утвърждавал графици за подаване на вода за промишлени нужди, въпреки спадащото ниво на водата в язовир "Студена". В събота специализираният съд гo остави в ареста. 

Нинова: Борисов сменя резервните гуми на автомобил, чийто двигател не работи

Каракачанов обясни, че на съвета Патриотите отново са изявили позицията си, че не приемат Нено Димов да бъде изкупителна жерта за всички грешки, които са провеждани години назад. "Защото той като министър на екологията утвърждава графиците, които му подават ВиК-тата, а те не са подчинени на МОСВ. Загубите на вода от стената на язовира до преносната мрежа в Перник са близо 1 млн. куб. м. на месец - т.е. близо 12 млн. куб. м. вода на година", посочи той.

От своя страна, лидерът на НФСБ Валери Симеонов нарече срещата при Бойко Бориов днес "един неприятен Коалиционен съвет". Той отказа да коментира дали управляващата коалиция е стабилна.

Според войводите основната задача на Ревизоро ще бъде да направи ревизии на цялата система, която води не само Перник, но и други градове към опасността от водна криза.

Акцент на деня: Удавен в безводието

Кой е Емил Димитров – Ревизоро?

Роден е на 20 февруари 1962 г. в Перник. Завършил е Институтът за музикални и хореографски кадри и се е занимавал с народни танци като хореограф. После поради жилищни проблеми отива в строителството, където работи като електроженист. Успоредно с това завършва Висшия икономически институт.

Има няколко следдипломни квалификации - по митнически контрол, финанси и счетоводство. Работил е в съобщенията като надзорник и счетоводител. Популярност придобива като финансов ревизор и оттам е широкоразпространеният му прякор Ревизоро.

В Министерството на финансите постъпва през 1992 г. Започва от районен ревизор, за да стигне до най-отговорните ревизии в държавата.

През 1997 г. е определен за ревизор на годината заради зърнената афера на кабинета Виденов. Името му нашумява в пресата като скандално заради разкрития на крупни далавери в митниците по време на различни управления. 

2001 г. - след юнските парламентарни избори, спечелени от "Национално движение Симеон ІІ", е назначен за началник на Дирекция "Митници" в правителството на Симеон Сакскобургготски, но впоследствие е освободен от поста.

Депутат в 43 НС от Варна (Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО).

Избран за народен представител от Шумен в 44 НС с листата на коалиция "Обединени патриоти - НФСБ, Атака и ВМРО".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама