Нов оглед не откри улики за умишлен взрив във Варна (ОБНОВЕНА)

16:19, 14 яну 20 25 2275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Публикувано в 07:20, Обновено в 16:19

 

Телата, намерени при огледа на взрива в блок във Варна, все още не са идентифицирани. Очакват се данните от лабораторията в Бургас, за да се установи чие е първото намерено тяло и дали второто принадлежи на човека, който е взривил апартамента. При инцидента загинаха двама души, а друго 18 бяха обгазени и изведени от сградата. Самоличността на двете жертви се установява чрез ДНК-експертиза. 

Повторният оглед в блок 302 не е установил улики за умишлен взрив. "Не може да се каже на този етап дали е умишлено или по непредпазливост деянието. Назначена и химическа експертиза, която има предмет да изследва всичките находки, които са иззети при първоначалния оглед, за установяване на наличие на такива вещества. Днес ще бъдат предоставени и пробите от „Съдебна медицина“, където се извършва аутопсията на двата трупа, които са намерени на място. Не сме наясно все още кое е първичното - дали взривът и в последствие е последвал пожар или първоначално е имало пожар, в резултат на което е последвал и взривът. Няма очевидци, които да потвърдят какво е било състоянието преди самия взрив", съобщи окръжният прокурор на Варна Красимир Конов, предаде БНР.

Двама са загинали при взрива в жилищен блок във Варна

Първоначалният оглед е продължил 8 часа, обясни Конов на брифинг тази сутрин, в който участва и директорът на ОД на МВР Даниел Пашов. Конов заяви, че не се отхвърля нито една хипотеза като причина за палежа.

Властите все още издирват мъжа, за който се предполага, че е взривил блок във Варна - 66-годишен бивш полицай. Той е обявен за общонационално издирване. Не се изключва обаче един от загиналите да е самият той, отговори на въпрос на журналисти окръжният прокурор на Варна. 

Разпитани са седем свидетели по досъдебното производство. Сред тях са близки и роднини на  Веселин Панов Димитров, за който се предполага, че е взривил жилището. Жената, с която е живял на съпружески начела, е в защитено жилище, съобщиха от Варненската прокуратура.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама