Словенка едва не колабира на Australian Open заради замърсения въздух

14:49, 14 яну 20 / Спорт 25 458 Topnovini
1

Словенската тенисистка Далила Якупович беше принудена да се откаже от квалификационния си мач на Australian Open заради проблеми с дишането, причинени от лошите нива на въздух заради пожарите в Австралия.

117-та в света Якупович водеше с 1:0 сета и 5:6 гейма във втория сет, когато започна видимо да изпитва затруднения да си поеме въздух. В последствие тя беше принудена да коленичи на корта и дори се разплака преди с помощта на официалните лица да напусне корта.

„Още на загрявката в 9 часа имах болки в гърдите. След 25 минути игра получих нещо като пристъп на астма, а аз по принцип нямам. Извиках физиотерапевта и се почувствах по-добре. В края на втория сет отново го повиках с надеждата, че отново ще се подобря. Точките ставаха все по-дълги и усещах, че не мога да дишам. Ядосана съм и тъжна. Повече тъжна съм, защото държах победата, но не успях да довърша започнатото. Нямам астма или проблеми с дишането заради жегата. Беше много зле, не съм преживявала нещо подобно. Бях много улашена. Бях уплашена, че мога да припадна на корта и затова отидох на пода, не можех да направя нито крачка повече", заяви 28-годишната Якупович, предаде БГНЕС.

Отказването й идва само часове, след като директорът на турнира Крейг Тили защити решението квалификациите да продължат. Първоначално тя бяха отложени заради замърсения въздух.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.