Цвета Караянчева посрещна ученици от Стамболийски на Васильовден

16:16, 14 яну 20 / Политика 25 1066 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ученици от ОУ „Христо Ботев“ град Стамболийски отправиха в Народното събрание поздрав по случай празника „Василица“. Председателят на парламента Цвета Караянчева посрещна гостите, които посетиха законодателната институция по инициатива на Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“, съобщиха от парламентарната пресслужба.

 

14 януари е почитан от ромската общност като начало на Новата година. Учениците представиха кукерската традиция, фолклорен танц, изпълнение на тарамбуки и мажоретна композиция. Те пожелаха здраве и щастие през Новата година на присъстващите и на председателя на Народното събрание.

Херо Мустафа игра хоро с деца на Василица

 

Цвета Караянчева поздрави малките гости и им пожела да са здрави, ученолюбиви и търпеливи. Вие сте големи и знаете, колко е важно да сме образовани, да можем успешно да се реализираме и да постигаме набелязаните цели, обърна се тя към учениците. Председателят на парламента изрази благодарност към преподавателите от ОУ „Христо Ботев“ и към Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“ за усилията им всички български деца да посещават училище, да са щастливи и да успяват да сбъдват мечтите си.

От Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“ благодариха на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, че за поредна година на „Василица“ посреща в парламента деца от различни български училища и така показва своята съпричастност и подкрепа за интеграцията на ромската общност, за каузата всички български деца да посещават училище и да имат равни шансове за просперитет и благоденствие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама