Окръжната прокуратура в Русе разследва взрива във Ветово

17:43, 14 яну 20 25 1661 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжната прокуратура в Русе разследва вчерашния взрив във Ветово, съобщава БГНЕС.

На 13 януари 2020 г. около 10 часа в РУ – Ветово е постъпил сигнал за взрив в двор на къща в град Ветово. Веднага към мястото на инцидента са изпратени екипи на полицията, пожарната и спешна помощ. Линейката е откарала 51-годишния собственик на имота в болница в Русе за оказване на медицинска помощ.

Служителите на МВР са предприели действия за обезопасяване на местопроизшествието в необходимия периметър, както и за евакуиране на хора от съседни имоти и сгради. Други пострадали при инцидента не са установени.

Взрив пред дома на служител от меднообогатителен комбинат "Сеново"

Дежурна оперативна група от служители на ОДМВР – Русе и експерти от СОБТ – МВР са извършили оглед на местопроизшествието. В хода на действията от имота са били установени и иззети вещи, поставени в дървени сандъци.

Открити са три сандъка с над 20 килограма тротилови пресoвки и други вещества. Назначена е експертиза, от заключението на която да се установи тяхното естество. Те са предадени на специализирани служби за съхранение.

В имота не са намерени други подозрителни вещи, които да създават опасност за живеещите в същата и в съседните сгради. Уврежданията по собственика на имота предстои да се установят от медицинската експертиза.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по чл. 333 от НК и чл. 339, ал. 1 от НК. Работата по изясняване на причините и обстоятелствата, довели до възникване на инцидента, продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура - Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама