Ревизоро: Няма да съм метла в екоминистерството (ОБНОВЕНА)

12:00, 15 яну 20 / Политика 25 1823 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Депутатите освободиха Нено Димов от поста министър на околната среда и водите. Избраха на стола му да седне Емил Димитров- Ревизоро. Нов министър имаме с гласовете на ГЕРБ и „Обединени патриоти“. ДПС и БСП гласуваха „против“, а „Воля“ напуснаха пленарната зала.

"Не отивам в министерството с намерение да бъда каквато и да е метла- синя, червена, жълта. Не са ми възложили задача в такава посока", заяви Ревизоро, след като положи клетва за министър.

Не съм ходил на язовирната стена в Перник, за да не трупам рейтинг. Казвал съм къде са тръбите, дали нещо не може да се направи, не защото аз ще реша проблема, ще го реши премиерът. Никой друг освен не може да го реши“, коментира той.

Емил Димитров обяви, че преди да взима крайни решения ще се консултира с експерти. Ще бъде администратор, ще дава персонални задачи и ще търси отговорност, ако трябва ще иска нови хора и ще сменя ресори.

Ревизоро каза още, че остава приятел със всички депутати и ще му липсват. „Не искам да си тръгвам, но така се налага“, коментира той.

От ГЕРБ посочиха, че уважават решението на Нено Димов за оставка. „Факт е, че има виновни лица, с действие или бездействие, които трябва да поемат наказателна отговорност“, заяви Александър Ненков. „С две ръце подкрепяме промяната в МС, с ангажимента Емил Димитров да влезе с летящ старт, да се опита да намери пробойните и с помощта на мнозинството те моментално да бъдат спрени“, посочи той.

Акцент на деня: Ревизоро, Язовиро и водната криза

От БСП коментираха, че трябва да се признае откровеността на Ревизоро. „Признава си, че не познава сектора и Перник, че не иска да е министър, но основната му задача е да съхрани това управление и да плати висока цена, не стана ясно каква“, посочи Кристиан Вигенин. „Поздравления- с такава благодордна програма не е застъпвал нито един министър“, заяви той. „Борисов избяга от безводието в Египет. Там също има безводие, но там в пустинята изграждат градове, а тук градовете се превръщат в пустиня“, каза още Вигенин.

Прекалено сте ни симпатичен, за да ви подкрепим. Чудим се как може един човек, с който контактуваме и често разказва вицове, да се идентифицира с една политическа рамка, която доведе водната рамка до провал“, се обърна Атанас Костадинов от левицата към Ревизоро.

СБЛЪСЪК: Ще потушат ли рокадите в кабинета общественото напрежение?

Патриотите се обявиха против това цялата вина за водната криза да бъде прехвърлена на Нено Димов. „Отговорността трябва да бъде споделена, а не да се търси от най- малко виновния“, заяви Красимир Богданов. „Ясно е предстои конгрес на БСП, активността по темата за водната криза и вота на недоверие са част от общия контекст за търсене на по- голяма популярност“, коментира Богданов.

ДПС не подкрепиха Емил Димитров за министър заради принципни аргументи. Джевдет Чакъров заяви: „Сменят се министри, трябва да има и смяна на политики, визия за реформи, а такива не чухме“. „Новият министър няма толеранс не само от 100 дни или от 1 месец- би трябвало да заработи още от встъпването в длъжност“, посочи той.

От „Воля“ не гласуваха и напуснаха залата с аргумента, че не приемат схемата министерствата да се делят на наши и ваши. „Против сме да се търси пост на някой човек, независимо дали е кадърен или не. Най- добрият специалист на ВМРО в екоресора е в ареста, това говори много за подбора на кадрите“, заяви Пламен Христов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама