Над 40 пострадали, след като самолет изхвърли гориво над училища в Лос Анджелис (ОБНОВЕНА)

09:07, 15 яну 20 / Свят 25 1270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Публикувано в 7:06, Обновено в 9:07

 

Самолет на американската авиокомпания Delta AirLines изхвърли гориво върху училище край Лос Анджелис. Инцидентът е станал, докато машината прави заход за аварийно кацане. Горивото се посипало върху главите на деца, играещи в училищен двор.

Мощен взрив избухна в нефтохимически завод в Испания

Повече от 44 души са получили медицинска помощ, заради кожни раздразнения или проблеми с дишането. 20 от тях са деца, предаде БГНЕС.

Според публикуваната в Туитър информация, горивото е паднало на територията на 4 начални училища. Местни медии твърдят, че броят им е по-голям и след оказаната първоначална медицинска помощ, те са предпочели да се върнат по домовете си.

Федералната авиационна служба на САЩ обяви, че ще разследва щателно обстоятелствата около инцидента.

Самолетът е подал сигнал за тревога малко след излитането си от летището в Лос Анджелис. Заради безопасността на маневрата е трябвало да бъде изхвърлено част от горивото, което е попаднало върху училищни площадки.

При подобни случаи разписанията предвиждат горивото да бъде изхвърлено в ненаселени места, обикновено при голяма височина, за да се разпръсне преди падането си на земята.

От авиокомпанията обясняват действията на екипажа с възникналата извънредна ситуация, при която не е могло да бъдат спазени изцяло действащите правила.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама