Истинската причина да започнете да пълнеете с възрастта

20:40, 15 яну 20 25 1319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вероятно всички сме чували, че когато навършим 40 години, теглото започва едва ли не автоматично да се увеличава заради необяснимата сила, наречена “метаболизъм”. Именно тя започвала да се забавя с всяка година след 30-те. Науката обаче има добри новини, съобщи Нова телевизия.

Ритъмът, с който нашият метаболизъм се забавя, в действителност е много бавен и слаб. Реално най-сериозното покачване на теглото, което се случва по това време, изобщо не е следствие от бавния метаболизъм. 

Учени разкриха тайната на многовековните дървета

Оказва се, че причината е доста проста: с напредването на възрастта ние ставаме все по-малко активни. Дори това да звучи като депресираща новина, реално е много положителна. Има много неща, които може да направим, за да предотвратим бавното (или дори бързото) покачване на килограми. Достатъчно е да увеличим физическата си активност. Толкова е просто.

Мозъчната функция отговаря за 20 процента от действието на метаболизма след активно физическо натоварване, коментира д-р Клод Бушард пред "Лос Анджелис Таймс". На второ място се нарежда сърцето - 15-20 процента. Черният дроб, който също функционира в покой, допринася за 15-20 процента. След това идва ред на бъбреците и дробовете. Чак накрая са мускулите - 20-25 процента общо.

Морето изхвърли кофичка от кисело мляко от 1976 г.

С други думи - силовите тренировки за здравословен навик, който със сигурност ще се отрази благоприятно на вашето тяло, те няма да повлияят кой знае колко на метаболизма ми. 

Не на последно място - внимавайте какво ядете!

Проучванията показват, че с напредъка на възрастта губим реална представа за хранителните вещества, от които се нуждае нашето тяло. Нашите естествени механизми, регулиращи апетита, се притъпяват. Най-добрият начин да контрираме това, е като ядем по-малки порции храна и да хапваме отново, едва когато огладнеем. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама