Били Айлиш ще запише песен към новия филм за Джеймс Бонд

11:20, 15 яну 20 / Любопитно 25 1231 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американската тийн поп сензация Били Айлиш сподели, че за нея е "огромна чест" да бъде избрана за автор и изпълнител на тематичната песен за новия филм "Смъртта може да почака" от поредицата за приключенията на Джеймс Бонд, съобщи Reuters, цитирана от БТА.

18-годишната Айлиш, която е написала песента заедно с по-големия си брат Финиъс О'Конъл, е най-младият изпълнител в историята, натоварен със задачата. Преди нея тематични парчета за хитовата филмова поредица са записвали звезди от ранга на Адел, Мадона, Пол Маккартни.

"Смъртта може да почака" - 25-ият филм за приключенията на Джеймс Бонд, ще излезе на екран през април. В образа на прочутия агент 007 за пети и последен път ще се превъплъти актьорът Даниъл Крейг. Режисьор на продукцията е Кари Фукунага. Музиката към филма е поверена на Ханс Цимер.

"Малцина са избраните да запишат тематична песен за Бонд. Голям почитател съм на Били и Финиъс. Талантът и творческата им цялост нямат аналог. С нетърпение очаквам публиката да чуе свежото им творение, чиито вокали ще отекват дълго", споделя Фукунага.

За алтернативната поп певица Били Айлиш 2019 г. беше изключително успешна с хитове като "Bad Guy" и "All the Good Girls Go to Hell". Айлиш получи шест номинации за предстоящите награди "Грами", сред които за албум на годината и за най-добър нов изпълнител.

"Да запиша тематичната песен за продукция, която е част от легендарна поредица, е огромна чест за мен. Филмите за Бонд са най-якият франчайз, съществувал някога. Все още съм в шок", споделя Били Айлиш.

"Да запишем тематичната песен за филм за Бонд е нещо, за което винаги сме мечтали", споделя на свой ред 22-годишният й Финиъс.

Тематичното парче за "007 Координати: Скайфол" (2012) донесе на британската певица Адел награди "Оскар", "Грами" и "Златен глобус". Сънародникът й Сам Смит също спечели отличие на киноакадемията за тематичната песен за предишния филм "Спектър" от поредицата за Джеймс Бонд, припомня агенцията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама