Путин поиска референдум за промени в Конституцията на Русия

12:53, 15 яну 20 / Свят 25 1402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По време на традиционното си годишно послание към Федералното събрание руският президент Владимир Путин предложи промени в Конституцията, така че основният закон на Русия да има приоритет над международно-правните норми, съобщи БНР.

Той предложи провеждането на национален референдум за промените в руската конституция, като от Централната избирателна комисия тутакси обявиха, че всенародното допитване може да се проведе още през тази година.

Други, предложени от Путин, промени в Конституцията предвиждат разширяване на правомощията на парламента за сметка на тези на президента. Той обърна особено внимание и на необходимостта от модернизиране на образователната инфраструктура, както и на здравеопазването. Президентът подчерта необходимите мерки за увеличаване на икономическия растеж и за привличането на инвестиции, включително чрез промени в действащия наказателен кодекс.

Путин: Русия може и сама да построи „Северен поток 2“

Путин освен това призова да се насърчава увеличаването на населението на Русия.

Основна пречка за постигането на тази цел са ниските доходи, смята Путин. Той изтъкна, че сега Русия се сблъсква с последиците от икономическия крах от годините след разпадането на Съветския съюз и обеща правителството да предостави допълнителни помощи на семействата с деца. Населението на Русия е около 147 милиона души.

Путин наблюдава от крайцер военни маневри в Черно море

Путин говори вече повече от час пред депутатите от двете камари на руския парламент, пред министрите от кабинета и ръководителите на регионите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама