Надал и Федерер дариха 172 000 долара за пострадалите от пожарите в Австралия

15:07, 15 яну 20 / Спорт 25 1456 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тенис легендите Рафаел Надал и Роджър Федерер дариха 172 хиляди долара за пострадалите от опустошителните пожари в Австралия. Двамата обявиха това след участието си в благотворителната инициатива "Rally for Relief" в Мелбърн Парк, която също събира средства за възстановяване на щетите от пожарите.

"Надяваме се това да продължи да вдъхновява хората да помагат в борбата с това ужасно бедствие, през което преминаваме, за да успеем да възстановим всичко", заяви Надал на корта след демонстративния мач на двамата.

Австралия преживява един от най-тежките си сезони на горски пожари в своята история, като вече изгоряха земи с размерите на България. До момента са загинали 28 души и са изгорели повече от 2500 домове, като загубите за животните и природата са в изключителен размер.

В края на миналата седмица председателят на тенисистите в Асоциацията на професионалните тенисисти Новак Джокович обяви, че той и колегите му ще дарят 750 000  австралийски долара за каузата, а американката Серина Уилямс дари целия си шампионски чек, след като триумфира в турнира в Окланд. Австралиецът Ник Кирьор пък заяви, че ще дарява по 200 долара за всеки ас, който реализира през януари.

И тази сутрин Мелбърн беше обгърнат в димна завеса, което отложи мачовете от квалификациите за Откритото първенство на Австралия, след което над града заваля силен дъжд, който се очаква да изчисти въздуха. Това означава, че утре мачовете си от квалификациите ще изиграят българките Виктория Томова и Изабелла Шиникова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама