4 години по-късно: Защо транспортният проект за милиони на Пловдив все още не работи?

10:36, 16 яну 20 25 1305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Защо струващият милиони транспортен проект на Пловдив, финансиран по европейска програма, все още не работи? Този въпрос задават жителите на града. Докато местната власт търси начин да реши проблемите, вчера се проведе спешна среща с испанската фирма, изпълнител на проекта. Той трябваше да е завършен още през 2016 г. Въпреки това и в момента не работи в своята цялост.

"Вчера проведохме доста важна среща с висшия мениджмънт на испанската фирма. Договорихме в много кратки срокове - до края на месеца, да изпратят сериозен технически екип на място, с който да направим всичко възможно да отстраним проблемите със системата за електронно таксуване и да започне обучение на нашия екип, за да можем след като изтече гаранционния срок да си поддържаме системата. Фирмата е доста сериозна, с над 42 000 души персонал", обясни зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов пред БНТ.

Общинският съветник от "Демократична България" Йордан Иванов коментира: "Със сигурност е добра новина, че след 3-годишен натиск на ДБ, два съдебни процеса, редица искания за гаранционно отстраняване на проблемите, новото ръководство на града се осмели да повика висшия мениджмънт на фирмата. Оттук насетне трябва нещо да е много ясно - гаранционното отстраняване е пътят на диалога. Общината следва да подготви свои солидни доказателствени искания, юридически да обезпечи едно мощно съдебно дело на европейско ниво срещу "Индра", при условие че проблемът не е отстранен".

Според общинския съветник от БСП Йордан Василев проектът е грешно заложен още от самото начало и няма да постигне ефектите си по този начин. "Ясно е, че той е провален дори в частта с умните светофари. От 2016 г. в БСП ровим около тази тема. Нямаше чуваемост. По мое мнение тук трябва да се намеси и прокуратурата", посочи той.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама