Люк Скайуокър откри тъмната страна на Зукърбърг и Facebook

11:08, 16 яну 20 / Любопитно 25 1463 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Култовият американски актьор Марк Хамил, най-добре познат по цял свят с ролята си на Люк Скайуокър във филмите от сагата „Междузвездни войни“, обяви, че е изтрил Facebook профила си. Причината – политиката на компанията за проверяване на политически реклами, .

В Twitter Хамил написа „Толкова съм разочарован, че Марк Зукърбърг цени повече печалбата от истинността и реших да изтрия Facebook профила си. Знам, че много ще си кажат „Е, какво от това?“, но аз ще спя по-добре нощем“.

Острата реакция идва след като стана ясно, че от Facebook няма да променят правилата си за политическа реклама. Технологичната компания отказа да коментира изказванията на Марк Хамил.

С наближаването на изборите за президент в Съединените щати, много компании промениха правилата си за политически реклами с цел да не се допуска дезинформация и фалшиви новини, припомня bTV. От Twitter решиха тотално да забранят всички политически реклами на платформата.

Facebook отдавна са критикувани, че допускат публикуването на невярна информация в социалната си мрежа. След скандала с „Кеймбридж аналитика“ и данните, че Русия се е намесила в американските избори благодарение на социалната мрежа, много известни личности решиха да изтрият профилите си в знак на протест.

Сред тях са Шер, комикът Уил Фарел, Джим Кери и съоснователят на компанията Apple Стив Возняк.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама