Обвиниха валиумния изнасилвач за второ нападение в София

12:21, 16 яну 20 / Крими 25 403 Topnovini
1

На 38-годишния нидерландец Йохан-Фредерик Стелингверф, станал известен като „валиумния изснасилвач“, e повдигнато второ обвинение в изнасилване на територията на България, съобщиха от прокуратурата.

Той е посегнал на гражданка на Унгария – Дж. П., която я привел в безпомощно състояние чрез използване на алкохол и опиати. Въпреки че случаят е от края на октовмри, той става известен едва след като на 26 декември 2019 г. чужденецът беше обвинен за изнасилването на българка и оставен под домашен арест. От прокуратурата обясняват, че двете обвинения са за сходно деяние, съпроводено с принуда чрез сила.

Вчера полиция обискира жилището на Стелингверф в Зона Б-5. Предвид високата обществена опасност на деянията, както и с оглед самия механизъм на извършването им прокуратурата е внесла искане за задържане под стража, което предстои да бъде разгледано от съда.

Говори жертвата

Първата жертва на валиумния изнасилвач проговори за фаталната вечер пред Нова телевизия. Според медицинския доклад 32-годишната жена е изнасилена брутално. Тя решила да разкаже историята си, за да предупреди други потенциални жертви.

Йохан Стелинг-Верф бе арестуван на 26 декември 2019 г., а жертвата бе настанена в болница с тежки травми и разкъсвания.

Видях го, когато влязох в бара. Усмихна ми се и аз му се усмихнах. Красив, съвсем нормално изглеждащ мъж. Започнахме разговор, той ми предложи да отидем да хапнем нещо, съгласих се. Докато вървяхме, той ми каза, че е гей и за това се почувствах по-спокойна и си помислих, че съм намерила нов приятел”, разказва жертвата.

Жената му се доверила, разказала му за скорошната раздяла със съпруга си.  След това Йохан предложил да отидат да хапнат някъде заедно. Тя твърди, че не подозирала нищо и тръгнала с него.

„Пийнахме, хапнахме посмяхме се. Започнах да се усещам замаяна и му казах, че е време да си тръгвам. Тогава той започна да се държи странно. Започна да ме души и тогава изгубих съзнание. Имах чувството, че ако се съпротивлявам, той ще ме убие. Имаше много кръв. Помислих си, това ли е края? Тук ли ще умра? Спомням си, че плачех през цялото време”, споделя жената.

През 2006 година срещу Йохан Стелинг-Верф  в полицията в Холандия постъпват жалби от няколко жени, които твърдят, че са били упоени и изнасилени от него.

Той ме нарани много. Казах си: „Не искам да ми причинява това нещо.“  Помолих го да го ми отключи вратата.Той не каза нищо, просто я отключи. Бях в болницата седмица.  Направиха  ми двучасова операция. Все още не мога да си представя защо... Нямах никаква представа, че той е опасен. Той ще си намери нова жертва. Този мъж е много опасен”, категорична е жертвата на изнасилвача.

Йохан Фредерик Стелинг-Верф има дебело криминално досие, а животът му прилича на филм на ужасите по роман на Томас Харис. Той е красив и чаровен, но изведнъж може да стане опасен, разказва за него холандският журналист Анне Круизен.

Преди да извърши престъплението, за което е обвинен, Йохан Стелинг-Верф бил в Германия за месец. Сега всички съседи от блока са се подписали, той да напусне жилището, защото се страхуват.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани