Откриха дарителска сметка за пострадалите от взрива във Варна

16:11, 16 яну 20 25 1800 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Разплащателна банкова сметка за дарение на финансови средства в подкрепа на пострадалите от взрива в блок 302 във варненския квартал "Владиславово" беше открита днес. Инициативата е на съседи на потърпевшите, съобщи БНР.

Издирваният Веселин Димитров е един от загиналите при взрива във Варна

"Решихме да се обединим в една група в социалната мрежа, за да помогнем на нуждаещите се. Вечерта всички бяхме шокирани, но решихме да се обединим в тази група. Направихме я за минути, всичко се случи лавинообразно", коментира пред Мариела Димитрова Ваня Николова, администратор на групата във Facebook „Заедно за блок 302 Владиславово“.

"Банковата сметка в подкрепа на нуждаещите се от блок 302 ще събира средства за всички засегнати", уточни Николова.

Влошило се е състоянието на една от пострадалите при взрива във Варна

"Абсолютно всичко ще бъде кристално чисто по отношение на документацията, затова и сметката се забави едно денонощие. На първо време ще се опитаме да канализираме средствата за възстановяване на тези домове, които са абсолютно негодни за живеене. Ние сме като две рамена едно до друго, работим съвместно с кмета, който постоянно ни подкрепя, както и ние - него. Идеята е максимално бързо хората да се приберат по домовете си", допълни Ваня Николова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама