Десислава Атанасова е категорична, че вотът на недоверие няма да е успешен

17:37, 16 яну 20 / Политика 25 1430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Емил Димитров става министър в една драматична ситуация за сектора. Надявам се експертите в министерството на го подкрепят. Той ще бъде обграден от хора, които разбират материята”. Това коментира по Нова телевизия депутатът и член на правната комисия в парламента Десислава Атанасова.

"Не може да се отрече, че криза в Перник има. Но по-важно е, че се вземат управленски решения в пълен синхрон между местната и изпълнителната власт", заяви народният представител. 

Нено Димов остава в ареста

Тя бе категорична, че вотът на недоверие, който опозицията обмисля, няма да бъде успешен. „Винаги в началото на годината опозицията започва с вот на недоверие към управляващите. Това е нормална парламентарна практика. Управлението е стабилно и това би се потвърдило следващата седмица, когато се гласува вота на недоверие. Хората искат стабилност, искат растеж, искат по-добри доходи”, каза Атанасова. 

ДПС: Правителството може да падне

Според нея БСП в момента има и допълнителен мотив за вота, а именно предстоящия пленум. Това била и причината за активността на лидера на социалистите Корнелия Нинова.

Започва проверка: Касата плащала на частни болници по-високи цени за онколекарства

Тя коментира и съмненията за източването на Здравната каса. Те бяха породени от новината, че НЗОК плаща 150 и 1050 лв. за едно и също лекарство, предписвано в различни болници. Народният представител припомни, че по време на мандата й като здравен министър е предложила промени в Закона за лекарствените средства за хуманната медицина. Атанасова бе категорична, че ако има данни за източване на Касата, компетентните органи ще се произнесат.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама