Жълт код за мъгли в Западна и Северна България

07:10, 18 яну 20 25 986 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жълт код заради мъглите е обявен в 9 области на западните и северните райони. Кодът е в сила за областите София град, София област, Пернишка, Кюстендилска, Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска и Ловешка. В тези области мъглата през деня ще се задържа. При отрицателни температури рано сутринта и до обяд ще бъде с отлагане на скреж.

През следващото денонощие в равнинната част от страната, по поречията и в котловините ще има мъгла или ниска облачност. След обяд ще има временни подобрения на видимостта. Над планините и планинските райони през деня ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб източен вятър, в източните райони до умерен - от североизток. Минималните температури ще са предимно между минус 6 и минус 1 градуса, по-високи ще са по морския бряг. Максималните температури ще са между минус 2 и 3 градуса, на места в Югоизточна България и по морското крайбрежие до 8-9 градуса, предава БТА.

Над Черноморието облачността ще е значителна и на отделни места ще има слаби ръмежи. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са предимно между 5 и 8 градуса. Температурата на морската вода ще е 7-8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток и с него ще продължи да прониква по-студен въздух. Максималната температура на 1200 метра ще е около 6 градуса, на 2000 метра - около 1 градус.

В неделя вятърът ще отслабне, по-късно в западната половина от страната и ще стихне. В понеделник ще се появи слаб вятър от север-северозапад.

В края на тази и в началото на следващата седмица видимостта ще се подобри, но ще преобладава облачно време. Само на изолирани места ще превали съвсем слаб сняг, по Черноморието - слаб дъжд.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама