8 неща в дома ви, от които да се отървете

07:45, 19 яну 20 / Любопитно 25 1766 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-големите отживелици на 2020 г. са стените акценти, малките килими, изкуствените растения и синхронът между различните мебели и декорация в едно помещение, пише bTV.

Възглавници, които са в същия десен като дивана

Много производители на мебели добавят към диваните и възглавници, които са изработени от същата материя и са в същия свят. Идеята обаче е старомодна и вместо това интериорните дизайнери препоръчват да се заиграем с текстурата, цветовете и шарките, които да бъдат в различна цветова гама и материя,  за да се подчертаят качествата и да изпъкне самият диван.

Крушки със студена светлина

Заменете LED крушките, които светят със студена, бяла светлина с вариант, който излъчва по-топла и мека светлина. Освен че „студената“ светлина е вредна за очите, тя не създава достатъчно уют. Меката светлина от своя страна придава усещане за запалена свещ или камина – чувство, което би се харесало на всеки особено през зимата.

Завеси и щори, които възпрепятстват навлизането на светлина

Естествената светлина кара помещението да изглежда визуално по-голямо и просторно. Основната функция на завесите и щорите е да осигурят уединение, а също и да внесат уют и характер на стаята, в която са поставени. Те обаче не трябва да са прекалено тежки, а да позволяват проникването на естествена светлина.

Стените акценти

Макар че стените, които избираме да са основни акценти, могат да вкарат характер и да подчертаят индивидуалността на пространството, трябва да бъдем внимателни, когато създаваме такива, защото те лесно могат да се превърнат в старомодна идея. Вместо да акцентирате върху цялата стена, вариант е да поставите декоративни елементи, които лесно се сменят като огледала, картини, цветя и снимки. Тапети, дървесни акценти или специфична мазилка - техниките, с които може да акцентирате върху една стена от помещението, не са за препоръчване.

Малките килими

Няма значение колко красиви или качествени са килимите, ако те са прекалено малки за помещението. Килимът под трапезната маса например е добра идея, но само ако е достатъчно голям така че столовете да са върху него, както когато са прибрани под масата, така и когато някой сяда на тях. Същото се отнася и за килимите под холната маса.

Телевизор над камината

Макар мястото над камината да е сред най-популярните места за поставяне на телевизора, интериорните дизайнери казват категорично не на тенденцията в обзаведеждането. По този начин камината ще може да изпълнява основната си функция – да събира семейството на едно място, без да има разсейващи фактори около нея.

Изкуствени растения

Цветята са начин да вкараме природата в дома си, но изкуствените им варианти често карат помещенията да изглеждат евтини и обзаведени по безвкусен начин. Освен това те са магнит за събиране на прах. Истинските растения, които не са добре гледани могат да бъдат още по-лош вариант, защото издават липсата на време за грижа за дома.

Еднакви дивани и кресла

Обзавеждането в дневната обикновено се купува или поръчва наведнъж. Това често кара собствениците да избират диван, кресла и фотьойли, които изглеждат по един и същи начин- изработени от един и същи материал, в една и съща стилистика. Интериорните дизайнери посочват, че това е остарял похват при обзавеждането и кара дневната да изглежда като шоуром за мебели. Препоръчват да заменим някои от мебелите за сядане с такива с различна текстура, стилистика или шарка, за да акцентираме върху тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама