Разкриха виновниците за палежа на колите в Троян

17:35, 17 яну 20 25 2718 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Разкриха кой е отговорен за палежа на седемте автомобила в Троян. Задържани са извършителят и подбудителят на палежа, станал на 14 януари, това съобщи окръжният прокурор Валентин Вълков на съвместен брифинг с директора на ОД на МВР в Ловеч Милен Маринов, цитиран от БТА.

Евакуираха хора заради палеж на коли в Троян

В резултат на хвърлена опаковка със запалително вещество, са били опожарени или са нанесени значителни щети на седем автомобила. Произшествието е станало на паркинг пред жилищен блок на ул. "Балкан" в Троян. Запалителното вещество е хвърлено между два от автомобилите, а пожарът обхванал и останалите. 

Извършителят - на 39 г. е с мярка за неотклонение "задържане под стража". На 16 януари, е задържан за 72 часа и подбудителят на палежа - 27-годишен мъж. Все още не са установени мотивите.

Продължават процесуално-следствените действия. Целта на палежа е бил единият от седемте леки автомобила, който е пострадал най-малко. Задържаните са криминално проявени. Срещу тях са водени досъдебни производства за нанасяне на леки и средни телесни повреди.

Двамата са от Враца, но работят като охранители в казино в Троян. По думите на Вълков, за подобно престъпление се предвижда затвор от 3 до 12 години.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама