Томислав Дончев: Горенето на боклук в България достига 3,5%

21:52, 17 яну 20 / Политика 25 1584 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Горенето на боклук в България е 3,5%, в някои европейски държави достига до 60%, това каза в ефира на БНТ вицепремиерът Томислав Дончев.

По думите му контролните системи на държавата не са на нужното ниво - най-вече МОСВ, тъй като трябва да бъдат по-непробиваеми.

Според Дончев рециклиращата индустрия е бизнес, когато се върши по правилата, а здравето на хората не бива да се поставя под съмнение.

"Създаването на ВиК холдинг не е спонтанна идея, не става въпрос за сливането на ВиК-тата в държавата. Така ще се осигури по-добро управление и ще се скъсат зависимости на местно ниво", коментира Дончев. 

Акцент на деня: Е-е-е-е, и замириса на... боклук

"Последните масови инвестиции във водния сектор са от края на 70-те години. Не говорим за проблем, който е от 10 години", каза Дончев и уточни, че това не оправдава ГЕРБ. "Човешко безхаберие и по-малкото количество валежи са довели до кризата в Перник", допълни вицепремиерът.

"2020 г. ще бъде изпълнена с амбициозни цели - разширяването на газопреносната мрежа, доизграждането на газовата връзка с Гърция, толсистемата, тази година трябва да продължат важните неща, които се случват в сектор "Образование", каза още вицепремиерът Томислав Дончев.

В студиото с него беше депутатът от БСП Крум Зарков. Той каза, че в много сектори има проблеми, тъй като правителството няма ясни цели и посоки.

Депутатът от БСП определи създаването на ВиК холдинг като действие, което трябва да осигури спокойствие, но как ще се доведе в Перник, как ще се предотврати това, което се случва в Перник, да не се случи и в други населени места, попита Зарков.

Екоминистърът пристигна на проверка в ТЕЦ „Бобов дол“

Според него левицата бележи растеж, а дали той е достатъчен, ще покажат следващите избори. Аз не съм сигурен, че изборните резултати показват какви са политическите настроения в нашето общество, каза Зарков.

По думите му за да се стигне до качествени решения, трябва промяна в начина, по който се прави политиката и това да не става с връщане на фокуса назад. Ще се случи, ако правителството е хомогенно, с ясна идея и без страх от критики.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама