Над 87,6 млн. лева ще струва вторият воден цикъл на Смолян

16:35, 18 яну 20 25 2353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 87,6 млн. лева с ДДС ще струва вторият воден цикъл на Смолян. Това става ясно след като държавното водно дружество довърши процедурите за възлагане на поръчките за ремонти на ВиК инфраструктурата в областния град, съобщи БНР. 

Тежка авария нарушава водоподаването към град Свищов

Вече са известни и всички изпълнители, с които предстои да се подпишат договори. Първата обособена позиция е за реконструкция и доизграждане на вътрешната ВиК мрежа в Смолян. Спечелила е офертата за над 37 милиона лева на консорциум "Смоляни конструкт". Втората е за реконструкция на главния градски събирателен колектор. Тя е спечелена от фирма "Иса-2000" с оферта за 18 млн. лв. с ДДС.

През месец ноември ВиК финализира по-ранната процедура само за строителство на интегриран воден проект на Агломерация - Смолян. Поръчката беше спечелена с оферта на стойност 27 млн. лв. с ДДС от консорциум "Пашмакли".

Интегрираният воден проект за Агломерация - Смолян на държавното дружество ВиК е обезпечен със средства от Оперативна програма "Околна среда". По него предстои да се подменят и изградят общо 22 километра водопроводи и 46 километра канализация в областния град.

Нено Димов остава в ареста

По договор, подписан между управителя на ВиК и ексминистър Нено Димов през февруари миналата година, общата стойност на водния проект в Смолян възлиза на над 91 милиона лева с ДДС. Според изискванията на програмата ДДС е ангажимент на бенефициента.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама