Григор Димитров продължава напред на Australian open

09:40, 20 яну 20 / Спорт 25 1578 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Григор Димитров победи аржентинеца Хуан Игнасио Лондеро в двубой от първи кръг на Откритото първенство на Австралия. Подкрепян от солидна българска агитка, първата ни ракета се наложи над южноамериканеца с 4-6, 6-2, 6-0, 6-4 след два часа и половина игра, предаде БГНЕС.

След като загуби първия сет, Григор бързо се окопити, показа класа и не даде шансове на съперника си в следващите три части. Димитров записа в актива си 17 аса и шест пробива, като на собствения си сервис сбърка само веднъж. Това е юбилейно 10-о участие на българина в турнира, а днес той записа своята победа №60 в турнири от Големия шлем.

Григор Димитров отстъпи пред Ник Кирьос на турнира в Мелбърн

Димитров не се бе срещал досега с 26-годишния Лондеро, който е 51-и в световната ранглиста.

В следващия кръг Гришо очаква Леонардо Майер или Томи Пол.

Най-добрият ни тенисист трябва да стигне до осминафиналите на надпреварата, ако не иска да загуби точки, спечелени от миналата година. Потенциален съперник на българина в тази фаза е канадецът Денис Шаповалов.

След края на двубоя Гришо обясни защо допусна толкова много непредизвикани грешки в първия сет и как успя да стигне до обрат, съобщи bTV.

Хванаха с допинг двама топ тенисисти

"Опитвах се дълго време да подредя играта си и да вляза в ритъм, в първия сет направих много непредизвикани грешки. Радвам се, че виждам много привърженици, сънародници, благодаря! Винаги е хубаво да си в началото на годината тук, когато си свеж, обичам да идвам в Австралия", коментира Димитров.

Запитан за участието си ATP Cup, той бе категоричен: "Обичам такива мачове, обичам да играя за страната си, да бъда капитан, направих го за момчетата, за страната си, този турнир е много специален, надявам се да съм направил нещо за отбора си, отне ми много сили".

"Виждам много български флагове, където и да играя, което ме прави щастлив", завърши Димитров, като отново отбеляза колко много се радва на подкрепата на сънародниците ни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама