Принц Хари: Причинява ми голяма тъга, че стигнах до това

11:20, 20 яну 20 / Любопитно 25 1550 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британският принц Хари разкри, че "голяма тъга" приема начина, по който той и съпругата му Меган трябва да се откажат от кралските си титли като част от раздялата с Кралицата, съобщи АФП, цитирана от БГНЕС.

"Причинява ми голяма тъга, че стигнах до това", каза принц Хари в първите си коментари относно историческата договорка в събота. "Надеждата ни беше да продължим да служим на кралицата, на хората и на моите военни организации, но без обществено финансиране. За съжаление, това не беше възможно", заяви принцът.

Бъкингамският дворец: Хари и Меган губят кралските си титли

Споразумението лишава Хари и Меган от обществено финансиране и ще се наложи те да върнат 2,4 милиона паунда (3,1 милиона долара) от парите на данъкоплатците, изразходвани за реновирането на дома им Frogmore Cottage в близост до замъка Уиндзор.

Хари също беше принуден да се откаже от военните титли, с които беше награден, след като служи два пъти в Афганистан с британската армия.

Принцът обаче каза, че чувства "изключително уважение" към кралица Елизабет II. "За нас беше привилегия да ви служим и ние ще продължим да ви служим", заяви той.

"Винаги ще изпитвам най-голямо уважение към баба ми, моя главнокомандващ. Невероятно благодарен съм на нея и на останалото семейство за подкрепата, която оказаха на Меган и мен през последните няколко месеца", допълни още той.

Двамата с Меган ще прекарат известно време в Канада, преди да решат дали да се преместят в САЩ или друга държава. „Благодаря, че ми дадохте смелостта да направя тази следваща стъпка“, каза принц Хари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама