Създадоха неразрушимо диамантено стъкло за смартфони

20:40, 20 яну 20 / Любопитно 25 684 Topnovini
1

Американската компания Akhan Semiconductor обяви създаването на неразрушимо диамантено стъкло. Материалът може да се използва за производството на сгъваеми смартфони, съобщава CNET.

Miraj Diamond Glass е изработено от нанодиаманти и е предназначено предимно за дисплеи на сгъваеми устройства. Според производителя, това стъкло е шест пъти по-силно от Gorilla Glass. Дебелината на материала е само 100 нанометра, или около една десет хилядна дебелина на кичур коса, предава БГНЕС..

В характеристиките на Miraj Diamond Glass е обявено свойството да отблъсква течности и мазнини, така че не е необходимо да се обработва с допълнително покритие. Akhan Semiconductor поясни, че вече е показал новия материал на няколко производители на смартфони, които са одобрили изобретението.

Изданието отбеляза, че основният конкурент на Akhan Semiconductor, компанията Corning, също работи върху гъвкав материал с дебелина 0,1 mm и амплитуда на огъване до 5 милиметра. Един от най-големите партньори на Corning на мобилния пазар е Apple.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани