Президентът и съпругата му са на работно посещение в Израел

06:40, 21 яну 20 / Политика 25 1410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От 21 до 23 януари президентът Румен Радев ще бъде на посещение в Израел, съобщиха от президентството. Визитата на българския държавен глава е по покана на израелския му колега президента Реувен Ривлин по случай отбелязването на 75-ата годишнина от освобождаването на Освиенцим и Деня за възпоменание на Холокоста. Във възпоменателното събитие се очаква да участват над 40 държавни и правителствени ръководители от цял свят.

По време на посещението си в Израел българският държавен глава ще бъде придружаван от съпругата си Десислава Радева.

На 21 януари Румен Радев ще проведе среща със своя колега Реувен Ривлин в президентския дворец в Ерусалим. Държавният глава ще разговаря в Кнесета и с председателя Юли-Йоел Еделщайн. По-късно през деня българският президент и водената от него делегация ще се срещнат с членове на института „Яд Вашем“.

На 22 януари Румен Радев ще посети Центъра за мир и иновации “Перес“, както и  компанията за автономни автомобили Mobilеye.

На 23 януари българският президент ще представлява страната ни на Петия международен форум за Холокоста в мемориала „Яд Вашем“. Официалното събитие, което отбелязва 75-ата годишнина от освобождаването на Освиенцим и Деня за възпоменание на Холокоста, е под патронажа на израелския президент Реувен Ривлин. По-късно в Тел Авив Румен Радев ще присъства на премиерната прожекция на израелско-българския документален филм „Следващото поколение“ на българския режисьор Димитър Гочев. След края на филма държавният глава ще се срещне с представители на българската общност.

В рамките на визитата си президентът Радев ще проведе двустранни срещи със свои колеги.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама