Македонските митници затягат контрола и проверката на отпадъци

11:05, 21 яну 20 / Свят 25 1490 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Разследването в България включи алармата на македонските митници, откъдето обявиха, че повишават нивото на инспекция и контрол на всички видове отпадъци и вещества, които могат да застрашат здравето на гражданите, съобщи БГНЕС.

Скопие уволни шефа на депото за отпадъци, замесен във вноса на италиански боклук в България

Според стратегическите цели на митническата администрация по отношение на безопасността и здравето на гражданите, вносът и контролът на опасните отпадъци, като рискова стока, винаги подлежи на митнически контрол и в рамките на компетенциите на Митническата администрация се осъществява в съответствие със закона. Това предполага задължително притежаване на съответната лицензи за внос от компетентното министерство, в случая това е Министерството на околната среда“, казват от митническата администрация.

Според техните данни фирмата „Блацион“, която е посочена като вносител на опасни отпадъци в България, не се явява като изпращач според митническите документи.

Общото количество на внесените отпадъци за изминалата година е 2215 тона, за които всеки вносител надлежно е представил разрешение, издадено от съответното министерство и при това не става дума за внос на опасни отпадъци“, казаха от митническата администрация.

 

За да установи възможни нередности, митническата администрация в сътрудничество с МВР предприема дейности, насочени към разследване на вноса на отпадъци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама