Шоколадът над всички

11:15, 21 яну 20 25 1551 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шоколадът е любимото сладко изкушение на активните в интернет българи. 40% от тях хапват по нещо сладко всеки ден. Това показват данните от онлайн проучване, проведено от Nielsen Admosphere Bulgaria и Български Национален Панел. В него са участвали 1000 респонденти от активното в интернет население на страната на възраст 15 или повече години.

Ежедневната консумация на сладки изделия е по-често срещана сред жените (48%), отколкото сред мъжете (33%). Също ежедневно по-често хапват  сладко и хората на възраст 15-44 години. Почти една трета от респондентите ядат сладко няколко пъти седмично, а само 3% никога не консумират такъв тип храни.

Как да се храним по-здравословно през 2020 г.

Най-популярните сладки изделия в България са шоколадът и шоколадовите бонбони (61%). Половината от респондентите са споменали „десертни блокове, вафли и сладки бисквити“ като техен фаворит, а една трета са отбелязали „сладкиши и сладки изделия (понички, кейкове, плодови рула, сухи пасти, кроасани и др.). 29% от анкетираните предпочитат „торти и други сладкарски изделия (пасти, палачинки, гофрети и др.)“. На пето място сред любимите сладки изкушения се нарежда сладоледът.

Българите купуват сладко най-често от „супермаркет/локален магазин“ (89%), второто най-популярно място е „сладкарница и/или пекарна“ (34%). Хората, живеещи в райони с по-голяма гъстота на населението като София, купуват сладко от пекарни по-често в сравнение с тези, живеещи в по-рядко населените места. Само 10% от респондентите, които обичат сладки храни, ги взимат от ресторант или кафене, а 7% - от заведения за бързо хранене.

Мнозинството от респондентите, които ядат сладко (62%), са отговорили, че по някакъв начин умишлено намаляват консумацията на този тип продукти. Останалите 38% от анкетираните не си налагат ограничения.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама