Дават още 10,5 млн. лева за общинските болници в София

13:24, 21 яну 20 / Общество 25 768 Topnovini

10,5 милиона лева дофинансиране за общинските болници има за тази година в бюджета за здравеопазване на Столичната община, обяви кмета на София Йорданка Фандъкова. Тя присъства на традиционния ритуал по миене на ръце в Деня на родилната помощ или Бабинден по стар стил в Първа САГБАЛ „Света София“.

Лечебното заведение ще получи 500 000 лева допълнително финансиране през 2020 година, предаде БНР. По думите на Фандъкова близо 2 милиона лева са инвестирани в Първа АГ през последните две години.

"Тази година общо бюджетът за здравеопазване, които залагаме е 54,5 млн. лева, от тях 31 млн. лева са от общинския бюджет и 10,5 млн. лева ще насочим за дофинансиране към всички общински болници... Това са средства, с които ние дофинансираме дейности, които не се заплащат от Здравната каса. Това е голяма помощ за нашите болници", отбеляза Фандъкова.

"Днешният празник няма нищо общо с бабуването от едно време, а означава много голям професионализъм. Това е общинската болница, в която се родиха най-много бебета през изминалата година", каза още Фандъкова и подари икона на Света София на майката на бебе Катрин, която присъстваше и участваше в ритуала. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как ви се отразява седенето вкъщи?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 133 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.