Не теч на газ, а тежка миризма от контейнер блокира част от София (Обновена)

19:04, 21 яну 20 25 2097 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Публикувана в 17:58, Обновена в 19:04

Източникът на задушливата миризма, заради която част от София е блокирана за движение тази вечер, е контейнер за разделно събиране на отпадъци - за стъкло, съобщава БГНЕС. 

Десет минути преди 18 часа от Столична община съобщиха, че има теч на газ в района между Сточна гара и гара Подуене. В последствие обаче стана ясно, че не теч на газ е причината за острата миризма.

Целият район на театър "София", който се намира в парка "Заемов" е блокиран заради контейнер на ул. „М. Бичев“ между бул. „Данаил Николаев“ и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“. В контейнера има изхвърлено вещество, което отделя тежка, задушлива миризма на газ.

Сигналът е подаден в 17:30 ч. На място има аварийни екипи на общината, екипи на полицията, на пожарната и на службата за борба с бедствията и авариите. Няма евакуирани и няма опасност за хората.

Скоро движението в района ще бъде освободено, заяви Красимир Димитров от Аварийно-спасителното звено на столичната община. Очаква се фирма за сметосъбиране да премахне кофата и да я закара на специализирана площадка, където да се установи какъв е източникът.

Заради инцидента общината въведе промени в маршрута на три автобусни линии. Автобусите, обслужващи линии 11 и 404 се движат от гара „Подуяне“ по бул. „Данаил Николаев“ и по маршрута си, а автобусите от линия 213 са отклонени от бул. „Евлоги и и Христо Георгиеви“, „Янко Сакъзов“ през кръговото кръстовище при паметника на Васил Левски, Сточна гара и по маршрута си към Централна гара.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама