Coca Cola не може да се откаже от пластмасовите бутилки, хората ги искали

21:00, 22 яну 20 / Любопитно 25 1386 Topnovini
1

Coca Cola няма да се откаже от пластмасовите бутилки за еднократна употреба, защото потребителите все още ги искат. Това заяви ръководителят на фирмата за устойчиво развитие Беа Перез на форума в Давос, предаде БГНЕС.

Клиентите ги харесват, защото се затварят добре и са леки, каза Беа Перес.

Фирмата, която е един от най-големите производители на пластмасови отпадъци, обеща да рециклира толкова пластмасови бутилки, колкото използва до 2030 година. Но природозащитници твърдят, че много бутилки от Coca Cola все още ще останат несъбрани и ще се окажат на сметищата.

Гигантът за безалкохолни напитки произвежда около три милиона тона пластмасови опаковки годишно – това е еквивалентно на 200 000 бутилки в минута. През 2019 г. компанията беше обявена за най-замърсяващата марка в глобалната оценка за пластмасовите отпадъци от благотворителната акция „Break Free from Plastic”.

Но изказвайки се на Световния икономически форум в Давос, Перес заяви, че фирмата признава, че тя вече "трябва да бъде част от решението“.

Coca Cola обеща да използва най-малко 50% рециклиран материал в опаковките си до 2030 г. Гигантът също така си партнира с НПО по света, за да помогне за подобряване на събирането.

Въпреки това Перес беше категорична, че фирмата не може да изхвърли пластмасата изведнъж, както някои кампании поискаха, заявявайки, че това може да отблъсне клиентите и да намали рязко продажбите.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани