Затвориха летището в Триполи заради ракетен обстрел

17:03, 22 яну 20 / Свят 25 1859 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Единственото функциониращо летище в либийската столица - Митига - беше затворено днес, след като беше подложено на ракетен обстрел, предаде Ройтерс, позовавайки се на изявление на летищните власти.

Десетки са загинали след удар от въздуха срещу военна школа в Либия

Самолет, идващ от Тунис, се е опитал да кацне на летището, но е бил пренасочен към град Мисрата, на около 200 км източно от столицата, информира на уебсайта си летищната управа.

Летище Митига заработи отново на 14 януари, след като в продължение на месеци остана затворено заради многократни въздушни удари при продължаващото вече девет месеца настъпление на командваните от Халифа Хафтар източни сили към столицата, която е под контрола на международно признатото правителство.

Силите на Хафтар атакуваха единственото действащо летище в Триполи в нарушение на крехкото примирие, каза военен говорител на подкрепяното от ООН правителство на националното съгласие, цитиран от ДПА.

Шест ракети са поразили летище Митига. Това е фрапираща заплаха за въздухоплаването и поредно нарушаване на примирието, заяви говорителят, но не съобщи за пострадали или за щети.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама