ГЕРБ: В България БСП е загрижена за икономиката, а в Брюксел гласува неприемливи текстове

10:30, 23 яну 20 / Политика 25 1815 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В позиция до медиите евродепутатите от ГЕРБ/СДС заявиха, че единственото правилно решение по отношение на Европейския зелен пакт е това, което намира приемлив баланс между екологичните цели и защитата на българските национални интереси.

Свидетели сме отново на различно поведение в Брюксел и България от страна на БСП. В България БСП се представя за загрижена за българската икономика и за работните места, а в Брюксел гласува неприемливи текстове, които пряко могат да засегнат българския интерес“, обявиха те.

Акцент на деня: Зелено лицемерие

Евродепутатите изтъкнаха, че подкрепената от левицата резолюция съдържа неприемливи за България предложения като например: премахване на преките и косвени субсидии за изкопаемите горива още от тази година; свръхамбиции за намаляване на емисиите на парникови газове с 55% до 2030 г. без задълбочена оценка на въздействието, която да отчита социалните и икономическите реалности в България; не приемането на текст, подкрепящ ядрената енергетика като алтернатива на изкопаеми горива.

От ГЕРБ/ СДС изразиха надежда в бъдеще да има обща позиция на всички български евродепутати по тази изключително важна тема и с Европейския зелен пакт да не се злопуотребява за постигане на партийни цели в България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама