Mъж загина при верижна катастрофа между трамваи в София (ОБНОВЕНА)

17:18, 23 яну 20 25 4103 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Публикувано в 12:24, Обновено в 13:22

30-годишен мъж е загинал при пресичане на релсите на булевард „Искърско шосе“ на разклона за летището. Той е пътувал в авариралия трамвай. Пометен е докато пресича релсите, взрян в мобилния си телефон, съобщи bTV. 

Общо 9 са пострадалите, които са получили помощ след верижната катастрофа. Те са прегледани в болниците „Света Анна“ и в „Царица Йоана“ – ИСУЛ. Освободени за домашно лечение. 48-годишната ватманка остава под лекарско наблюдение.

Шестима от пострадалите са приети УМБАЛ "Света Анна", съобщиха от болницата. Сред тях е ватманът на едната мотриса - жена с порезна рана на главата и сътресение на мозъка. Тя е хоспитализирана в Клиника по неврология. Другите пациенти са предимно с гръдни травми (има една жена с травма на коляно) и са освободени за домашно лечение.

По случая е образувано досъдебно производство, в рамките на което ще се установяват причините за възникналия инцидент.

Инж. Иво Иванов, зам.-директор на Столичният електротранспорт, обясни, че загиналият най-вероятно е слязъл от един от трамваите, след което е предприел неправилното преминаване.

Сблъсъкът е станал, след като трамвай по линия 20 се удря в предния в колоната от трамваи, от сблъсъка той удря и предния трамвай. Вследствие на удара има счупен пантограф, а един от трамваите е и с огънати ламарини, предава БГНЕС.

Мъжът е пресичал линиите между първия и втория трамвай в колоната. Не е видял, че последният трамвай лети със страшна скорост, и е смазан между мотрисите.

Един от трамваите аварира на релсите. Ватманът спира и слиза да провери какво се случва. След него спират още две мотриси, тъй като движението на практика е блокирало. Четвъртият трамвай обаче не успява да удари спирачките и предизвиква верижния сблъсък.

Инж. Иво Иванов подчерта, че ватманката, която е пострадала при сблъсъка, има 31 години трудов стаж и е изключително опитна. Той уточни още, че тя е почивала на 18 и 19 януари, и че все още не се знае какво е довело до удара в предните мотриси.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама