Банско е домакин на Световната купа в алпийските ски

07:20, 24 яну 20 / Спорт 25 2017 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От днес до 26 януари в Банско за седми път ще се проведат стартовете за Световната купа в алпийските ски. 57 състезателки от 14 нации ще карат 2 спускания и един супергигантски слалом. 

Специално за старответе у нас пристигнаха носителката на големия кристален глобус Микаела Шифрин, която е и действаща олимпийска и световна шампионка, примата в скоростните дисциплини на Италия София Годжа, първата в алпийската комбинация от олимпиадата Мишел Гизин (Швейц) и тази от световното Уенди Холденер (Швейц). Златната медалистка в спускането от Оре 2019 Илка Стухец (Слвн) също е в Банско. За Световната купа пристигна и единствената действаща състезателка спечелила златни медали в два различни спорта по време на една и съща олимипиада Естер Ледецка от Чехия.

Българският курорт и канадският Лейк Луис са единствените от 20-те домакина на стартове в редовния сезон на Световната купа, които правят 3 скоростни дисциплини (2 спускания и един Супер-Г). 25 телевизии от цял свят ще отразяват пряко или на запис стартовете от Банско. Акредитирани са повече от 100 журналисти от 10 нации, а трите старта ще бъдат снимани с 28 камери.

"Присъствието в заявките на всички големи звезди означава, че интересът към стартовете в Банско е много голям. При нас ще се разиграят 300 точки за световната купа, които могат в края на сезона да се окажат решаващи за спечелването на Големия кристален глобус. Заради силното присъствие за стартовете в Банско естествено и телевизионният интерес е много голям и стартовете ще се предават на живо и на запис в цял свят. Този уикенд, когато са стартовете в Банско, по същото време са и тези при мъжете в Кицбюел и това се очертава да е най-скиорският уикенд за целия сезон. Образно казано целият свят ще гледа през този уикенд ски", коментира преди старта председателят на БФСки Цеко Минев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама