Москва призовава България за сътрудничество по делото с обвинените руски граждани

18:29, 23 яну 20 25 2017 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че при наказателно преследване срещу чуждестранни граждани държавите трябва да си сътрудничат по линия на правоохранителните органи.

Коментарът ѝ беше в отговор на информацията, че българската прокуратура е повдигнала обвинения на трима руски граждани за опит за убийство през 2015 г. на гражданин на България чрез отравяне с неизвестно фосфорно органично вещество. 

Обвиниха трима руснаци за отравянето на Гебрев, издирват ги с червена бюлетина

„Предполагам, че нашето посолство следи ситуацията. Ще уточня това. Мога само да кажа, че при подобни случаи трябва да се действа по линия на правоохранителните органи”, заяви Захарова по време на днешния брифинг.

Посолството на Русия в България не е получавало официално уведомление по случая от властите в страната, съобщава РИА Новости, позовавайки се на дипломатически източник.

Прокуратурата разпространи видеозаписи по случая „Гебрев“ 

Припомняме, че трима руски граждани са обвинени за опита за умишлено отравяне на Емилиян Гебрев. Издадена е европейска заповед за арест на всяко от обвинените лица.

“Във връзка с воденото разследване под надзора на СГП, касаещо опита за умишлено отравяне на лицата Емилиян Христов Гебрев, Христо Емилиянов Гебрев и В. Т., са повдигнати обвинения срещу три лица руски граждани за опит за предумишлено убийство. Същите са обвинени за това, че в периода от 28.04.2015 г. до 04.05.2015 г. в гр. София, като съизвършители са направили опит умишлено да умъртвят пострадалите лица по начин и със средства, опасни за живота на мнозина, като деянието е извършено чрез интоксикация с неидентифицирано вещество с фосфороорганичен характер / ФОС /”, се казва в съобщението на Прокуратурата.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама