Петел боец закла стопанина си в Индия

21:40, 24 яну 20 / Любопитно 25 3796 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мъж умря, след като беше ударен от острие, прикрепено към крака на петела си, участващ в битки в Индия, съобщи БГНЕС.

53-годишната жертва, Сарипали Венкатесвара Рао, държал петела преди мач на живот и смърт в село Прагадаварам. Миналата седмица птицата се е опитала да се измъкне на свобода и се нахвърлила върху собственика си. "Рао направи усилие да се задържи, но получи дълбоки прободни наранявания от малко острие, прикрепено към крака на петела, който също преряза основната вена на бедрото му, което доведе до обилно кървене“, каза полицаят Снехита пред ДПА по телефона. "Той почина на път за болницата", добави тя.

Кученце "еднорог" се роди с опашка на челото

Инцидентът е станал на 15 януари, но появилите се в индийските медии съобщения предизвикаха регионалната полиция да засили ограничителните действия срещу подобни събития. "Това е трагичен инцидент, но ироничното е, че петелът се развъжда, за да убие противника си и да донесе печалба, вместо да убива собственика си. Петелът избяга, не можахме да го проследим", каза полицай П. Раджеш.

Върховният съд на Индия е забранил битките между петли като нарушение на Закона за превенция на жестокостта към животните от 1960 г., който поставя забрана за организиране или подбуждане на битки с животни. Но десетки милиони рупии продължават да се въртят в битки между петли в няколко южни региони на Индия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама