5 хил. лева глоба за фирмата, чийто боклук се запали под АМ „Струма“

16:44, 24 яну 20 25 2407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районният съд в Дупница е потвърдил глоба в размер на 5000 лв., наложена на "Феникс-Дупница" от РИОСВ-Перник, за съхранение на отпадъци върху общински земеделски имот, съобщиха от съда, предава "24 часа".

Отнемат лиценза на фирмата, отговорна за пожара под АМ „Струма“

В депо на фирмата, под мост на автомагистрала "Струма", през август м.г. се запалиха вторични суровини, а пожарът наложи спиране на движението в двете посоки между Дупница и Бобошево и причини сериозни щети на съоръжението.

Делото е образувано по жалба на управителя на дружеството Кольо Илиев за допуснати от екоинспекцията процесуални нарушения при съставянето на наказателното постановление за налагане на глобата. Проверката е била извършена по сигнал на Община Дупница през ноември 2018 година.

Тогава било установено, че върху общински поземлен имот се съхраняват пластмасови отпадъци, пластмасови бидони и бали с отпадъци от блистери. Съставен е акт, а три месеца по-късно, през февруари 2019 г., и наказателно постановление.

Ремонтът на магистрала "Струма" при Дупница ще струва около 1,8 млн. лв.

Съдът е отхвърлил жалбата на Кольо Илиев като неоснователна, но е изменил основанието, на което е наложена санкцията. Според съдебния състав, нарушението се отнася до забраната за съхранение на отпадъци на неразрешени за това места. Съдът не е изменил размера на наложената санкция.

Решението на Районния съд може да се обжалва пред Кюстендилски административен съд, където вече е постъпила жалба срещу него, допълниха от съда.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама