Коронавирусът удари Европа – Франция потвърди първи два случая (ОБНОВЕНА)

22:05, 24 яну 20 25 5341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Публикувана в 19:05 часа

Има до 70% вероятност пациент, пренасящ смъртоносния коронавирус, произхождащ от Китай, да пристигне в Европа. Това показват изчисления, публикувани днес от френски изследователи.

Коронавирусът поваля хора по улиците в Китай

Националният институт по здравни и медицински изследвания (Inserm) анализира маршрутите на полетите между Европа и Китай, където стотици хора се заразиха с невиждания досега вирус.

Епидемията уби досега 26 души, след като за първи път се появи на пазара за морски дарове в китайския град Ухан, ключов международен транзитен център. Въпреки че китайските власти бързо разпоредиха карантина на 13 града, случаи на заболяване вече са потвърдени в Южна Корея, Япония, Тайланд и Съединените щати.

МВнР с препоръки към българите граждани заради новия коронавирус от Китай

Обновена в 22:05 часа

Малко по-късно Франция обяви първите си два потвърдени случая на коронавирус. Единият пациент е хоспитализиран в Париж, а другият в югозападния град Бордо.

Френският министър на здравеопазването Агнес Бузин каза по време на пресконференция, че това са първите два случая в Европа. Тя увери, че властите ще направят всичко възможно, за да не се разпространи вирусът.

Бюзен добави, че вероятно може да има и други случаи на зараза във Франция, предаде Ройтерс.

Според френски медии при единият от двата случая във Франция - този в Бордо - става дума за мъж, който неотдавна се е върнал във Франция от Китай, преминавайки през Нидерландия. Той е от китайски произход и е бил в Ухан по работа. Живее в Жиронд във Франция. Засега не се знае много за парижкия потвърден случай.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама