Британски сайт: Заснетият на паркинг във фирмата на Гебрев е участвал в отравянето на Скрипал

20:30, 25 яну 20 25 2733 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британският разследващ сайт "Белингкат" съобщи, че водачът на екипа, осъществил нападението с „Новичок“ срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в Солсбъри, е същият човек, заснет в подземния паркинг на ЕМКО в София в деня на опита за отравяне покушението срещу оръжейния търговец Емилиян Гебрев.

Прокуратурата разпространи видеозаписи по случая „Гебрев“ 

На фона на видеоматериала от България, работещият в „Белингкат“ журналист Христо Грозев коментира, че става дума за Сергей Федотов, чието истинско име е Денис Сергеев, съобщава БНР.

Грозев уточнява, че Сергеев може да бъде разпознат по походката. Има много видеоматериали от пребиваванията на Сергеев в Обединеното кралство, на базата на които е установено сходството. 

Бивш военен разузнавач: Няма напрежение между Русия и България въпреки шпионските скандали

Опитът за отравяне на Емилиян Гебрев беше направен на 28 април 2015 г. с вещество, което се предполага, че е било поставено върху дръжката на автомобила му, паркиран в подземния паркинг. Предполага се, че по подобен начин е направен опитът за отваряне и на Сергей и Юлия Скрипал след поставяне на „Новичок“ на дръжката на вратата на къщата на руския шпионин в Солсбъри на 4 март 2018 г. „Белингкат“ отдавна твърди, че има връзка между двата случая. 

 
Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама