Шифрин триумфира в Банско

14:30, 26 яну 20 / Спорт 25 2599 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Носителката на големия Кристален глобус през последните три сезона Микаела Шифрин (САЩ) не скри задоволство от представянето си в трите старта от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско, предава Нова телевизия.

Шифрин триумфира в Супер-Г в Банско за победа номер 66 в кариерата

Шифрин спечели спускането в петък и днешния супергигантски слалом, а в събота завърши четвърта във второто спускане. Така тя се утвърди на върха в генералното класиране с 1225 точки, като увеличи аванса си на 370 точки пред втората Федерика Бриньоне (Италия).

Италианки завзеха подиума в Банско, Шифрин остана четвърта

„Страхотен уикенд за мен тук. Постигнах две победи в три скоростни състезания. Още преди да дойда в Банско разбрах, че е доста технично и затова реших да участвам и в трите състезания. Пистата тук е страхотна и даваше възможност за много агресия. Търсех най-добрата линия, атакувах и смятам, че справих се отлично. Може би не карах толкова чисто, но бях бърза”, коментира Шифрин.

 

„В тази част от сезона е важно да бъдеш здрав и да поддържаш добър ритъм. Стартовете са много на често и сега трябва да се наспя и да си почина добре. Върху мен има и допълнително напрежение, тъй като очакванията през този сезон са много големи след невероятната предишна година. Старая се максимално да потискам емоциите и да давам всичко от себе си във всеки старт”, добави Шифрин.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама