Цветомир Найденов: Комисията по хазарта е купена от 20 години

15:52, 26 яну 20 25 3525 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Собственикът на Ефбет заяви за БНР, че дълги години Комисията по хазарта е действала в полза на бизнесмена Васил Божков.

СБЛЪСЪК: Трябва ли да има монопол в хазарта?

"Не виждам кой ще застане срещу Васил Божков и ще каже – пич ти не си платил над 400 млн. Знам следното - Законът за хазарта е добре написан, единственият проблем на българския хазарт се казва Васил Божков. Защото тази Комисия по хазарта - Валери Симеонов много правилно отбеляза – тя е купена, ама е купена от 20 години“, коментира той.

Васил Божков: Опитах да говоря с Борисов, не ми вдига

На 20 декември миналата година от спецобвинението обявиха, че започват проверки на някои от големите компании за залози у нас, както и че се работи по образувано през 2017 година досъдебно производство по сигнал за изнудване чрез принуда, придружено със заплаха за убийство или тежка телесна повреда.

Ново 20: Горанов с крачка назад за лотарийните такси

Цветомир Найденов подаде сигналите до прокуратурата за неплатените такси от страна на други собственици в тази сфера, след като получи заплахи за живота и здравето си от собственика на лотариен бизнес у нас - Васил Божков. По думите на Найденов той е бил заплашван, след като е отказал да отстъпи на Божков собствения си бизнес.

"Заплахи за ликвидиране и рекет. Промени ми се животът оттогава нататък, не само на мен, но и на семейството ми, семейството на брат ми", посочи Найденов.

Хазната е ощетена с над 210 млн. лв. заради разлика в хазартните такси (ОБНОВЕНА)

От кога знае за укриването на такси: "Бях чувал през годините, но никога не се бях заравял детайлно в проблематиката“. "Законите за хазарта в България са изключително добри. Данъците за наземния хазарт са изключително високи. Защото 15% върху оборота е най-високият данък в ЕС и в САЩ. Такъв данък няма никъде, има го само тук“, поясни той и допълни: "Но ако си го плащаш... те затова и не го плащат“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама