Интензивното на Педиатрията отново отваря врати на 3 февруари след основен ремонт

12:35, 27 яну 20 25 1859 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Интензивното отделение на Педиатрията отново отваря врати на 3 февруари след основен ремонт.

"Вече е попълнен щатът с лекари, има и анестезиолог, а до няколко седмици ще бъде назначен и още един", обяви ръководството на детската болница пред журналисти при представянето на реновираните помещения с помощта на дарителска кампания.

Именно заради кризата с кадри през декември миналата година интензивното спря да работи, а най-тежките случаи се пренасочваха към други лечебни заведения.

Днес за интензивното на Педиатрията има достатъчно специалисти, а благодарение на доброволческа инициатива „За доброто“ е направен основен ремонт на отделението.

„Интензивното се състои от 12 легла. Тази седмица ще работи само като клиника по пулмология, а от следващия понеделник ще възстановим и интензивната дейност, ще бъдат приемани деца в тежки състояния, няма да ги изпращаме в кардиологичната болница или в „Пирогов“, ще си ги лекуваме сами. Имаме назначен анестезиолог и това е условие, за да работи интензивното. Попълнен е щатът с лекари, имаме трудности със сестрите, но и това ще се стремим да решим“, посочи заместник-директорът на детската болница доц. д-р Димитър Калайков, цитиран от DarikNews.bg.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама