Мъж се самоуби в сградата на ДАНС

17:43, 27 яну 20 25 4947 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мъж на 55 г. се е самоубил в сградата на Държавна агенция „Национална сигурност“, научи bTV.

Сигналът за случилото се е бил подаден минути преди 14.00 часа днес. По информация на БНР мъжът се е прострелял с химикалка, в която има сачма

Самоличността му не е известна, като най-вероятно е влязъл в сградата като посетител. Според източници на БНР самоубилият се е член на партия "Български национален съюз". Той е бил викан в Агенцията за разпит по водена там преписка. Случаят се разследва.

Мъжът е член на УС на Българския национален съюз, макар от години да не участва активно в работата на националистическата организация. Бил е извикан на разпит във връзка с разпоредената от главния прокурор Иван Гешев проверка на БНС и на "Луковмарш", в който съюзът активно участва.

"Има инцидент с гражданско лице, уведомени са компетентните органи, водят се процесуални следствени действия", обявиха от ДАНС.  

Обновена в 17:43 часа

Мъжът, който се самоуби по-рано днес в сградата на ДАНС, е носил пистолет със заличени номера, и два пълнителя с патрони, се казва в официално съобщение по случая, изпратено от прокуратурата.

"Във връзка с възложена от СГП проверка, на 27.01.2020 г., в сградата на ДАНС е призовано лице за снемане на обяснения. При извършвана стандартна проверка на личните му вещи, преди влизане в сградата на ДАНС, призованият гражданин е извадил от дрехите си незаконно притежавано самоделно огнестрелно оръжие и се е самопрострелял.

На място се извършва оглед от служители на Столичната дирекция на вътрешните работи, под надзор на прокурор от СРП. Установено е, че лицето е носило в себе си и пистолет със заличени номера и два пълнителя.

Проверява се версията за опит за нападение над служители от Държавна агенция „Национална сигурност“", съобщиха още от държавното обвинение.

 

Ключови думи
Напишете коментар
Коментари: 3
1 hauttytuh 18:07, 11 мар 23

PMC free article PMC15934 PubMed 10077676 generic cialis online pharmacy

2 STUFey 10:30, 15 фев 24

buy propecia in uk Hey guys, I d like some feedback on this, as I ve heard arguments from both sides

3 Bragree 11:33, 26 фев 24

priligy walgreens The seventeen studies examining efficacy and comparing drugs to drugs of ten other medications, either as single drug or added to other psychiatric medications, largely yielded insufficient evidence due to a single study for each specific comparison, small sample sizes, and or inconsistent findings

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама