Расте броят на градовете, обявили грипна епидемия

18:15, 28 яну 20 25 3661 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Грипна епидемия е обявена от днес в Пловдив, Перник, Смолян, София-област, Добрич, Балчик, Генерал Тошево и редица общини в Благоевградско.

От утре епидемия е в сила за цялата област Пловдив, област Сливен, както и за общините Кюстендил, Рила, Бобошево, Невестино и Трекляно, съобщиха от здравното министерство. От утре епидемия е обявена и на територията на областите Видин и Силистра. 

До второ нареждане се спират детските и женските консултации, плановите операции и свижданията в отделенията.

На границата между първия и втория срок затворени остават стотици училища. В 14 области в страната е преустановен учебният процес заради висока заболеваемост, като няма да се учи в 1292 училища.

 Грипна ваканция и за учениците в Пловдив, Ямбол, Варна и Пазарджик

Няма да учат децата в областите Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Перник, Смолян, София-град, София-област, Хасково и Ямбол

Продължават да се провеждат учебни занятия във Враца, Плевен, Русе, Стара Загора, Търговище и Шумен. В останалите области на страната учебните занятия са преустановени само в отделни училища. 

Само в София заради грипната епидемия вкъщи до 6-ти февруари трябва да са около 130 хиляди ученици. Лекарите съветват по-големите деца да избягват събиранията с приятели в този период. А възрастните - да не подценяват симптомите и да търсят медицинска помощ.

Считано от днес се отменя грипната епидемия в община Сапарева баня.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама