Кабинетът на Борисов пак оцеля

09:30, 29 яну 20 / Политика 25 4422 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

За четвърти път кабинетът на Бойко Борисов оцеля. БСП обвини управляващите, че са се провалили в политиките по околната среда и водите. Според социалистите властимащите носят пряката отговорност за водната криза в Перник, вноса на незаконен боклук и мръсния въздух.

Пленарната зала отдавна не е била толкова пълна. Дори системата за гласуване се забави. Вотът на недоверие обаче не мина. „За“ гласуваха 102- ма депутати- от БСП и ДПС, 124 бяха „против“- от ГЕРБ, „Обединени патриоти“, и "Атака", от „Воля“ се въздържаха.

БСП и ДПС искат оставка, а ГЕРБ се закани пак да печели избори (ОБНОВЕНА)

Кой от БСП ще поеме отговорност за проваления вот на недоверие“, попитаха от ГЕРБ след гласуването. „Това беше предизвестен финал. Самите вие не вярвахте, че ще успеете“, коментира Даниела Дариткова. „Сценарият ви беше слаб, реализацията лоша, дори слайдшоуто не беше впечатляващо“, заяви тя.

Премиерът Бойко Борисов и този път не дойде в парламента. От БСП веднага реагираха- „Защо премиерът не е тук, какви са му мотивите, сега феновете на Левски ги няма“, коментира червеният депутат Филип Попов.

Акцент на деня: Борисов по-притеснен за „Левски“, отколкото за вота

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама