Наградите "Оскар" стават по-еко

16:40, 28 яну 20 / Любопитно 25 1779 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Храната на събитията, свързани с тазгодишната церемония за наградите "Оскар", ще бъде почти изцяло растителна, съобщи Reuters, цитирана от БТА.

Менюто за годишния официален обяд за номинираните за "Оскар" в понеделник, както и хапките, сервирани преди церемонията за връчването на наградите на филмовата академия в Холивуд на 9 февруари ще бъдат изцяло растителни, обявиха от академията.

Менюто на бала на академията веднага след церемонията ще бъде 70% основано на растителни продукти и 30% вегетарианско - с риба и с месо.

Пластмасовите бутилки за вода и други напитки в пластмасови опаковки ще бъдат напълно елиминирани от всички събития, свързани с наградите "Оскар".

Решението на академията последва примера на менютата на церемониите за наградите "Златен глобус" и на гилдията на филмовите актьори. Звездата от "Жокера" Хоакин Финикс, който е веган, предложи промяна в подбора на ястия на вечерята за "Златен глобус". Обичайните блюда със стек и риба бяха заменени от гъбено ризото и скалопини от гъби кладница.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама