Започва проверка в пловдивска гимназия заради сигнал за насилие над ученик

21:46, 28 яну 20 25 3390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полицията започва проверка в пловдивска гимназия заради сигнал за насилие над ученик. Агресията е станала в Гимназията по архитектура, строителство и геодезия, съобщава Нова телевизия.

Пострадал е деветокласник, който е със счупена ръка, след като е ритан от две други момчета в гимназията. Пострадалият ученик е претърпял операция. Заради случая на агресия двамата негови съученици предстои да бъдат наказани.

Разследват случай на домашно насилие над дете в Габрово

Случаят излиза на светло след публикация в социалните мрежи от майката на пострадалото момче. На видеоклипа се вижда как двама ученици предизвикват своя съученик да скочи високо. В момента, в който той е във въздуха, те удрят краката му. Той пада на земята и счупва китката на ръката си.

„Той изпитваше ужасна болка, припадаше почти от болка. По спешност отидохме в хирургиите, където му направха операция. Счупена ръка, изместена и лекарят се наложи да сложи два импланта, за да фиксира костта. И пак е малкият дявол, защото можеше да бъде и вратът, можеше да бъде счупен таз и нещо по-сериозно да бъде”, разказва майката на пострадалия ученик. Според нея в случая става дума за брутална агресия, а не игра за забавление.

Пред директорката учениците, предизвикали инцидента, приизнали, че имитирали видео от известно мобилно приложение. „И двете момчета ми казаха, че съжаляват за това, което се е случило и въобще не са помислили, че ще има такива последствия и ще стане такъв неприятен инцидент”, каза Мариана Спасова, директор на училището.

Момиче пострада след сбиване в училище заради момче

Психолозите твърдят, че след манията с опасните селфита, сега на мода сред подрастващите са този вид скечове, които учениците снимат с телефоните си и качват в интернет каналите. „Обикновено те избират един, който е слаб, зевзек и му казват искаш ли да бъдеш един от нас. Значи трябва да правиш каквото ти казваме и това е един вид този човек да бъде малтретиран, унижаван и всички да си правят смях на негов гръб. Но тук не се отчита един много важен факт, че тази игра е много опасна. За това съветвам родителите да преглеждат клипчетата, които децата им качват в интернет”, коментира психиатърът д-р Веселин Герев. 

Двамата провинили се ученици са разпитани от полицията и срещу тях прокуратурата ще образува дело. Веднага след грпната ваканция Педагогическият съвет в гимназията ще реши какво наказание да им наложи. „Най-голямото наказание е преместване в друго училище или преминаване в самостоятелна форма на обучение”, каза директорката на ПГСАГ – Пловдив.

Родителите на пострадалото момче все още обмислят дали да съдят съучениците му. Веднага след грипната ваканция в училището ще влязат психолози, които да обяснят на децата как да преодоляват агресията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама